Fituesi i çmimit Nobel: Ukraina nuk do ta falë kurrë Rusinë

Fituesi i çmimit Nobel: Ukraina nuk do ta falë kurrë Rusinë

Bota September 23, 2022 - 17:38

Ukraina nuk do ta falë kurrë Rusinë për pushtimin e saj të përgjakshëm, ka thënë gazetari dhe laureati i Nobelit për Paqe, Dmitry Muratov.

Muratov, kryeredaktori për një kohë të gjatë i Novaya Gazeta, një nga mediat e fundit të pavarura ruse, i tha agjencisë së lajmeve Reuters se Ukraina nuk do të pajtohej kurrë me paqen që përfshin aneksimin e ndonjë prej territoreve të saj.

“Ukraina nuk do ta falë kurrë Rusinë”, tha Muratov.

Ai shtoi se teknologjia moderne kishte sjellë tmerret e luftës në shtëpi për njerëzit, së bashku me shkatërrimin e Mariupolit në Ukrainën juglindore dhe pretendimet për krime lufte të kryera nga ushtarët rusë në vende të tilla si Irpin dhe Bucha.

“Ju shumë dëshironi të falni gjithçka, por ju klikoni në motorin e kërkimit: Mariupol, Irpin ose Bucha. Dhe nuk mund të falësh më një gjë të mallkuar”, tha Muratov. “Çdo hap i kësaj lufte, çdo krim dhe çdo e shtënë tani do të mbetet përgjithmonë.” /abcnews