Mbi 400 trupa gjenden në një varr masiv në Izium, OKB-ja pritet t’i nisë hetimet

Mbi 400 trupa gjenden në një varr masiv në Izium, OKB-ja pritet t’i nisë hetimet

Bota September 23, 2022 - 15:50

Komisioni Hetimor i OKB -së për Ukrainën synon të niset hetimet për një varr masiv pranë Izium, në Ukrainën Lindore, ku janë gjetur qindra trupa, njoftoi sot Eric Mose, kreu i këtij komisioni.

I pyetur nëse ishin kryer krime kundër njerëzimit, Mose tha se komisioni nuk kishte arritur ende në atë përfundim, duke përmendur mungesën e provave dhe faktin se provat në dispozicion nuk ishin analizuar.

Megjithatë, vihet re se komisioni ka prova të abuzimit dhe zhvendosjes së të miturve ukrainas.

“Komisioni ka dokumentuar raste të dhunimit, torturës dhe ndalimit të paligjshëm të fëmijëve. Shumë fëmijë janë vrarë dhe plagosur gjithashtu në sulme pa dallim me eksploziv.

Bombardimet e përsëritura, krimi, shpërngulja e detyruar dhe ndarja nga anëtarët e familjes ndikojnë rëndë në mirëqenien dhe shëndetin e tyre mendor”, thuhet në raport. /abcnews