Moderna prodhon vaksinën kundër Omicron-it: Do të jetë pikë kthese për pandeminë

Moderna prodhon vaksinën kundër Omicron-it: Do të jetë pikë kthese për pandeminë

Bota June 24, 2022 - 23:14

Prodhuesi i vaksinave për Covid-19, Moderna ka deklaruar se vaksina e saj e re specifike për Omicron mund të jetë një ‘pikë kthese’ në pandemi. Një studim i bërë për vaksinën e re me 800 njerëz zbuloi se rriti tetëfish nivelet e antitrupave kundër  variantit Omicron .

Megjithatë, duket se vaksina nuk krijoi aq shumë antitrupa kundër BA.4 dhe BA.5, të cilat janë dominuese në Mbretërinë e Bashkuar, veprimi i injeksionit tashmë po dobësohet. Rezultatet vijnë pasi NHS u bëri thirrje rreth një milion britanikëve të moshuar që kualifikohen për të marrë dozën e katërt pas rritjes së rasteve me Covid-19 në vend.

Vaksina e re e Moderna-s u zhvillua për të targetuar Omicron si dhe versionin e Wuhan-it, krahasuar me vaksinat aktuale që përmbajnë vetëm kodin gjenetik të virusit origjinal. /abcnews