Johson telefon Erdoganin: Vendosi veton ndaj anëtarësimit në NATO të Finlandës dhe Suedisë

Johson telefon Erdoganin: Vendosi veton ndaj anëtarësimit në NATO të Finlandës dhe Suedisë

Bota May 21, 2022 - 12:01

Boris Johnson gjatë mbrëmjes të së premtes është takuar me presidentin e Turqisë, Recep Tayyip Erdoëan për të biseduar rreth bashkëpunimit në mes të dy vendeve si dhe rreth reagimit global ndaj konfliktit në Ukrainë.

Kryeministri britanik duke theksuar kërcënimin nga Rusia ka thjënë se Finlanda dhe Suedia do të jenë shtesa të vlefshme në aleancën e NATO-s, raporton Zeri.info.

Mediat britanike duke cituar një deklaratë të qeverisë raportojnë se Johnson inkurajoi Erdoganin të punonte me homologët suedezë, finlandezë dhe të NATO-s për të adresuar çdo shqetësim përpara samitit në Madrid muajin e ardhshëm.

Ky takimi vjen menjëherë pas kërcënimit të Erdoganit për të vënë veton ndaj aplikimeve të Finlandës dhe Suedisë për anëtarësim në NATO-s. /Zëri