Prokuroria në Norvegji: Vrasësi masiv, ende i rrezikshëm
Foto:AFP

Prokuroria në Norvegji: Vrasësi masiv, ende i rrezikshëm

Bota January 20, 2022 - 15:18

Një prokurore në Norvegji tha të enjten se një ekstremist i ekstremit të djathtë që vrau 77 njerëz në vitin 2011 mbetet ende "një njeri shumë i rrezikshëm" dhe për këtë arsye sipas prokures, nuk do të duhej të ndodhte lirimi i tij pas dhjetë vitesh burg siç e lejon ligji norvegjez.

Në ditën e fundit të seancës tre-ditore për lirim me kusht, prokurorja Hulda Karlsdottir tha në fjalën e saj përfundimtare se Anders Behring Breivik "nuk ka treguar ndonjë pendim të vërtetë në gjykatë".

"Në këndvështrimin e qartë të prokurorisë, kërkesa e Breivik për lirim me kusht nuk duhet të miratohet," tha prokurorja Karlsdottir. 

Shkrimin e plotë mund ta gjeni KETU:

https://www.evropaelire.org/a/breivik_gjykata_denimi_lirimi/31663361.html?fbclid=IwAR2sk4S9qvmzvtLo6Z1W2n22t1N2ktaTfAFnllpYrnjA6f1ycTVd1B1I8ts