Katër oficerë që iu përgjigjën sulmit të 6 Janarit kanë vdekur me vetëvrasje

Katër oficerë që iu përgjigjën sulmit të 6 Janarit kanë vdekur me vetëvrasje

Bota August 03, 2021 - 09:52

Oficeri Gunther Hashida iu bashkua Departamentit të Policisë Metropolitane në 2003 dhe iu përgjigj Kapitolit më 6 janar, sipas departamentit. (CNN) Dy oficerë të policisë DC që iu përgjigjën kryengritjes së Kapitolit amerikan kanë vdekur me vetëvrasje, sipas Departamentit të Policisë Metropolitane.

"Oficeri Gunther Hashida, i caktuar në Ekipin e Reagimit të Emergjencave brenda Divizionit të Operacioneve Speciale, u gjet i vdekur në rezidencën e tij të enjten, 29 korrik," tha zëdhënësi i departamentit Kristen Metzger për CNN në një deklaratë.

"Ne jemi të pikëlluar si Departament dhe mendimet dhe lutjet tona janë me familjen dhe miqtë e oficerit Hashida," tha Metzger.

Oficeri i Policisë Metropolitane Kyle DeFreytag u gjet i vdekur më 10 korrik, sipas oficerit të informacionit publik të departamentit Sean Hickman.

Hashida ishte bashkuar me Departamentin e Policisë Metropolitane në 2003 dhe DeFreytag kishte qenë në departament që nga Nëntori 2016.

Vdekjet shënojnë katër vetëvrasje të njohura nga oficerët që iu përgjigjën Kapitolit gjatë sulmit, dhe tre vetëvrasje të njohura nga një oficer DC veçanërisht. Oficeri i Policisë Metropolitane Jeffrey Smith, një veteran 12-vjeçar i forcës dhe oficeri i Policisë së Kapitolit amerikan Howard Liebengood, një veteran 16-vjeçar i Policisë së Kapitolit, gjithashtu iu përgjigjën kryengritjes dhe më vonë vdiq me vetëvrasje.

Një raport i fundit i Senatit për dështimet e sigurisë në atë ditë rendit si Smithin ashtu edhe Liebengood -in mes atyre që "përfundimisht humbën jetën" pas sulmit.

Një tjetër oficer i Policisë së Kapitolit, Brian D. Sicknick, pësoi goditje në tru dhe vdiq nga shkaqe natyrore një ditë pasi iu përgjigj sulmit, përcaktoi ekzaminuesi kryesor mjekësor i Uashington DC në prill.

Departamenti i Drejtësisë ka akuzuar më shumë se 550 persona në lidhje me kryengritjen, sipas raportit të fundit të CNN, dhe sulmi është në qendër të një hetimi të komitetit të zgjedhur të Shtëpisë së profilit të lartë.

Gjatë një seance para panelit muajin e kaluar, oficeri i policisë së Kapitolit Harry Dunn u bëri një lutje emocionale oficerëve që mbrojtën Kapitolin për të kërkuar ndihmë profesionale nëse ata kanë nevojë.

"Dua të shfrytëzoj këtë moment dhe të flas me kolegët e mi oficerë për emocionet që ata po vazhdojnë të përjetojnë nga ngjarjet e 6 janarit. Nuk ka absolutisht asgjë të keqe të kërkosh këshillim profesional," tha Dunn.

"Ajo që kaluam të gjithë atë ditë ishte traumatike, dhe nëse jeni të lënduar, ju lutemi përfitoni nga shërbimet e këshillimit që janë në dispozicion për ne." Kjo histori është përditësuar me informacion shtesë të hënën.