“Mund të kushtojë jetë njerëzish”, zyrtari i OBSH-së jep alarmin: Është ulur shkalla e vaksinimit

“Mund të kushtojë jetë njerëzish”, zyrtari i OBSH-së jep alarmin: Është ulur shkalla e vaksinimit

Bota July 22, 2021 - 18:23

"Vonesat e vaksinimit kushtojnë jetë njerëzish dhe janë të dëmshme për ekonominë”-  tha Hans Kluge, Drejtori Rajonal i OBSH-së për Evropën.

Drejtori Rajonal i  (OBSH) për Evropën Hans Klugge është në favor të mbajtjes së masave kufizuese për të trajtuar virusin koronav për shkak të rritjes së niveleve të infeksionit. Ai gjithashtu kundërshton vaksinimin e detyrueshëm për momentin, por thekson se vonesat në vaksinime kushtojnë jetë njerëzish dhe janë të dëmshme për ekonominë.

” Për shkak të ritmit në rritje të rasteve të koronavirusit, masat kufizuese duhet të mbahen. Maska e detyrueshme duhet të mirëmbahet. Për më tepër, aksesi më i gjerë në restorante ose muze duhet të jetë i disponueshëm vetëm për njerëzit që janë vaksinuar, rikuperuar ose dhënë një test diagnostic”- tha ai në një intervistë që do të botohet e plotë në numrin e nesërm të gazetës financiare Handelsblatt.

Sipas Kluge, shkalla e vaksinimit është ulur ndjeshëm në shumë vende nga 40% në 50% .Kjo është arsyeja pse të gjitha vendet duhet të përpiqen të bindin ata që kundërshtojnë vaksinimin.

“Vonesat e vaksinimit kushtojnë jetë njerëzish dhe janë të dëmshme për ekonominë”- tha Drejtori Rajonal i OBSH-së për Evropën. /ballkanweb