Infektuar: 106538
Shëruar: 98223
Vdekur: 2213
Pse të dhënat për pandeminë në Indi mund të mos jenë të sakta?

Pse të dhënat për pandeminë në Indi mund të mos jenë të sakta?

Bota May 04, 2021 - 08:53

Edhe pas më shumë se një viti të përballjes së botës me pandeminë e koronavirusit, intensiteti dhe shkalla e krizës aktuale në Indi është bërë më e dallueshme.

Pacientët atje nuk kanë qasje në oksigjen, spitalet janë të mbingarkuara derisa nëpër rrjetet sociale shihen radhë të gjata të njerëzve për të dërguar viktimat nëpër krematoriume.

Teksa numri ditor i të infektuarve rritet përtej shifrave që kanë raportuar vendet tjera deri më tani, ekspertët thonë se shifrat zyrtare të të diagnostikuarve me COVID-19, sëmundjen që shkakton koronavirusi, në vendin e dytë me popullsinë më të madhe në botë, duket se nuk janë të sakta.

Por pse të dhënat në Indi konsiderohen të jetë kështu?

Cilat shifra tregojnë realitetin mbi krizën?

Shkrimin e plotë mund ta lexoni KËTU.