Infektuar: 73048
Shëruar: 61986
Vdekur: 1649
Shkallëzim i përgjakshëm i dhunës në Afganistan pavarësisht bisedimeve të paqes

Shkallëzim i përgjakshëm i dhunës në Afganistan pavarësisht bisedimeve të paqes

Bota February 23, 2021 - 16:56

Sipas një raporti të Kombeve të Bashkuara thuhet se, pavarësisht bisedimeve të vazhdueshme të paqës në Afganistan, dhuna u përshkallëzua në vend në fund të vitit.

Misioni UNAMA 2020 regjistroi nëntorin më të përgjakshëm për civilët që nga regjistrimi i të dhënave, sipas një raporti vjetor të lëshuar të martën, raporton “Hina”, transmeton “Zeri.info”.

Deborah Lyons e dërguara speciale e Sekretariatit të KB për Afganistanin tha se "2020 mund të ketë qenë një vit i paqes në Afganistan, por në vend të kësaj, mijëra civilë afganë janë zhdukur për shkak të konfliktit "

Në nivelin e të gjithë vitit, numri i viktimave civile në vitin 2020 ra krahasuar me vitin e kaluar. Në vitin 2020, UNAMA regjistroi gjithsej 3,035 civilë të vrarë dhe 5,785 të plagosur, 15 për qind më pak se 2019.

Për herë të parë, misioni i KB-së regjistroi një tremujor më të dhunshëm se muajt e kaluar. Palët ndërluftuese në vitet e fundit do të ishin përplasur më pak gjatë muajve të ftohtë./Zëri