Infektuar: 70185
Shëruar: 313132
Vdekur: 1616
Moti i keq në Britaninë e Madhe, evakuohen mijëra shtëpi

Moti i keq në Britaninë e Madhe, evakuohen mijëra shtëpi

Bota January 21, 2021 - 10:52

Zonat më të prekura nga rreziku janë East Didsbury, West Didsbury, Heatley dhe Northenden, si dhe disa zona të Ruthin dhe Bangor në Dee në Uellsin Verior dhe qyteti Maghull në qarkun e Merseyside.

Një paralajmërim i fortë për përmbytjet ishte për në Bangor on Dee në veriperëndim të Uellsit, ku i gjithë fshati është urdhëruar të largohet nga shtëpitë e tyre.

Policia u tha njerëzve të shkonin në një shkollë lokale dhe të prisnin për automjete emergjente 4×4 sesa të përpiqeshin të largoheshin vetë.

Më shumë se 190 paralajmërime për përmbytjen janë në fuqi,  kryesisht nëpër Midlands dhe Veri, si dhe 230 alarme.

Në Great Manchester, policia dhe zjarrfikësit po ndihmonin në evakuimin e shtëpive, ndërsa ndihmësi i shefit të policisë, Nick Bailey, paralajmëroi që një pellg përmbytjesh në Didsbury do të “tejkalonte në orët e ardhshme”.

Kryeministri Boris Johnson nxiti popullsinë e prekur nga moti i keq të ndiqte udhëzimet e autoriteteve dhe të linin shtëpitë e tyre./A2news

Image

Image

Image

Image