Infektuar: 70185
Shëruar: 313132
Vdekur: 1616
Miratohet nga Senati Amerikan shefja e parë femër e Inteligjencës Kombëtare

Miratohet nga Senati Amerikan shefja e parë femër e Inteligjencës Kombëtare

Bota January 21, 2021 - 10:10

Senati amerikan ka miratuar emërimin e drejtores amerikane të inteligjencës Avril Haines me një shumicë shumë të madhe votash, duke e bërë atë gruan e parë që do të jetë drejtore e inteligjencës kombëtare dhe e para e zgjedhjeve të presidentit që miratohet. Ajo u votua me 84 vota pro dhe 10 kundër, me të gjitha votat “jo” nga republikanët.

Ish-numri 2 i agjencisë qendrore të inteligjencës (CIA), 51-vjeçarja do të mbikëqyrë dhe koordinojë aktivitetet e CIA-s, Agjencisë së Sigurisë Kombëtare (NSA) dhe 15 agjencive të tjera të inteligjencës amerikane.

Ajo pason John Ratcliffe, një republikan i Teksasit dhe besnik i Trump, i cili u konsiderua gjerësisht se kishte shumë pak përvojë për këtë pozitë./A2news