Infektuar: 55851
Shëruar: 49269
Vdekur: 1410
67-vjeçari shpallet i pafajshëm pasi qëndroi 26 vjet në burg

67-vjeçari shpallet i pafajshëm pasi qëndroi 26 vjet në burg

Bota January 14, 2021 - 08:45

Një burrë që kaloi 26 vjet në burg pasi u dënua padrejtësisht për vrasje, më në fund u shpall i pafajshëm.

Eddie Lee Howards, 67-vjeçar, doli i pafajshëm zyrtarisht të hënën. Ai ishte i dënuar me vdekje disa herë për vrasjen e Georgia Kemp, 1992.

Prova të reja të ADN-së dhe dëshmi të tjera, provuan pafajësinë e tij. Në një deklaratë të lëshuar nga projekti i pafajësisë, Hoëard tha: “Unë dua të them faleminderit për shumë njerëz që janë përgjegjës në realitetin e ëndrrës sime të lirisë”.

Hoëard shtoi: “Unë ju falënderoj me gjithë zemër, sepse pa punën tuaj të madhe në emrin tim, unë do të isha akoma i mbyllur në atë vend të tmerrshëm të quajtur Departamenti i Korrigjimeve i Misisipit, në rendin e vdekjes, në pritje të ekzekutimit”.

Prokurori i Qarkut Scott Colom, ka konfirmuar se prokurorët hoqën akuzën për vrasje kundër Howard sepse nuk kishte prova të mjaftueshme për ta dënuar atë “përtej një dyshimi të arsyeshëm”.

Howard ishte përfaqësuar në gjyqin e tij origjinal në 1994 ku u dënua për herë të parë me vdekje. Por kjo bindje u rrëzua në vitin 1997 kur Gjykata Supreme e Misisipit vendosi një krahasim të kafshimit në lidhje me një shenjë në gjoksin e viktimës, shkruan Mirror, transmeton Klan Kosova.