Infektuar: 67906
Shëruar: 59174
Vdekur: 1587
Amal Clooney lë rolin në Brexit e të dërguarit  të qeverisë mbi planin e thyerjes së ligjit

Amal Clooney lë rolin në Brexit e të dërguarit të qeverisë mbi planin e thyerjes së ligjit

Bota September 18, 2020 - 21:13

Amal Clooney ka lënë rolin e saj si e dërguar e MB për lirinë e shtypit "në ankth" nga gatishmëria e qeverisë për të thyer ligjin ndërkombëtar mbi Brexit, shkruan BBC

Avokatja e të drejtave të njeriut tha se ishte "e hidhëruar" në Boris Johnson, i cili po mendonte për mbizotërimin e marrëveshjes së Brexit që ai nënshkroi vitin e kaluar. Ajo nuk mund t'u thotë të tjerëve të respektojnë detyrimet ligjore, kur vetë Britania e Madhe "deklaron se nuk ka ndërmend ta bëjë këtë "

Kryeministri thotë se nuk dëshiron të përdorë kompetencat në Projektligjin e Tregut të Brendshëm. Por ai thotë se legjislacioni është i nevojshëm për t'i dhënë qeverisë fuqinë për të mbrojtur Mbretërinë e Bashkuar dhe, veçanërisht, Irlandën e Veriut nëse dështojnë bisedimet tregtare dhe BE vepron "në mënyrë të paarsyeshme".

Në letrën e saj të dorëheqjes, zonja Clooney, e cila është e martuar me aktorin e Hollywood-it George Clooney, tha se ajo e kishte pranuar punën vitin e kaluar për shkak të rolit historik të Mbretërisë së Bashkuar në mbështetjen e rendit juridik ndërkombëtar.

Por ajo shtoi se përpjekjet e qeverisë për të miratuar Projektligjin e Tregut të Brendshëm, i cili kaloi pengesën e tij të parë në Commons javën e kaluar, e bëri pozicionin e saj "të paqëndrueshëm".

Vendimi i saj të largohej erdhi pasi kishte folur me sekretarin e jashtëm Dominic Raab dhe duke marrë "asnjë siguri se çdo ndryshim i pozitës është i afërt"./Zëri