Infektuar: 14939
Shëruar: 12325
Vdekur: 611
“The Room Where it Happened”, libri i John Boltonit po hetohet për zbulim të informatave të klasifikuara

“The Room Where it Happened”, libri i John Boltonit po hetohet për zbulim të informatave të klasifikuara

Bota September 16, 2020 - 15:45

Si Këshilltar i Sigurisë Kombëtare të Presidentit Trump, John Bolton kaloi shumë nga 453 ditët e tij në dhomën ku ndodhi dhe faktet flasin vetë.

Ish-këshilltari për Siguri Nacionale i presidentit të SHBA-së, Donald Trump, është duke u hetuar për zbulimin e mundshëm të informacioneve të klasifikuara, në memoarin e tij të publikuar në qershor, shkruan agjencia BBC.

Departamenti i Drejtësisë i SHBA-së ka iniciuar rast penal ndaj John Boltonit pasi dështoi të ndalonte publikimin e librit “The Room Where it Happened” (Dhoma ku ndodhi).

Bolton mohon akuzat.

Rrëfimi i Bolton fillon me marshimin e tij të gjatë në krahun perëndimor ndërsa Trump dhe të tjerët e mashtrojnë atë për punën e Sigurimit Kombëtar. Në momentin që ai zbarkon, ai duhet të merret me sulmin kimik të Sirisë në qytetin Douma dhe krizat pas kësaj nuk ndalen kurrë. Ndërsa ai shkruan në faqet e para, "Nëse nuk ju pëlqen trazira, pasiguria dhe rreziku - gjatë gjithë kohës mbingarkoheni vazhdimisht me informacione, vendime që duhen marrë dhe shumë punë dhe gjallëruar nga personaliteti ndërkombëtar dhe vendas dhe konfliktet e egos përtej përshkrimit, provoni diçka tjetër”/Zëri