Infektuar: 14939
Shëruar: 12325
Vdekur: 611
Michelle Obama e pranon se vuan nga “depresioni i shkallës së ulët”

Michelle Obama e pranon se vuan nga “depresioni i shkallës së ulët”

Bota August 06, 2020 - 12:34

Ish-zonja e parë e SHBA-ve Michelle Obama ka thënë se po vuan nga "depresioni i shkallës së ulët" për shkak të pandemisë, padrejtësisë racore dhe "hipokrizisë" së administratës Trump, shkruan BBC. Ajo tha se menaxhimi i "niveleve emocionale" kërkonte "njohjen e vetvetes" dhe "gjërat që të sjellin gëzim në jetë". Obama ka thënë se që ajo ka pasur vështirësi në rutinën e saj të stërvitjes dhe gjumit. "Jam zgjuar në mes të natës sepse jam duke u shqetësuar për gjithçka", përcjell Zeri.info.

Ajo i bëri këto komente gjatë episodit të dytë në radio, për të cilin po intervistonte gazetaren amerikane Michele Norris, derisa udhëhiqte një emision në radio. "Këto nuk janë, ata nuk po plotësojnë kohë, shpirtërisht", tha Obama.

"Unë e di që kam të bëj me një formë të depresionit të shkallës së ulët. Jo vetëm për shkak të karantinës, por për shkak të grindjes racore, dhe thjesht duke parë këtë administratë, duke parë hipokrizinë e saj, ditë për ditë, është shqetësuese".

Ajo gjithashtu tha se është "rraskapitëse" për të "zgjuar një histori tjetër të një njeriu me ngjyrë, që disi dehumanizohet, lëndohet, vritet, ose akuzohet rrejshëm për diçka. "Dhe kjo ka çuar në një peshë që nuk e kam ndjerë në jetën time, brenda një kohe", tha ajo. Sidoqoftë, ajo tha se "orari është i rëndësishëm" për menaxhimin e këtyre ndjenjave, dhe se mbajtja e një rutine është bërë edhe më e rëndësishme për të në pandemi, përcjell Zeri.info.