Infektuar: 1083
Shëruar: 843
Vdekur: 30
Italia do t'i hapë aeroportet më 3 qershor

Italia do t'i hapë aeroportet më 3 qershor

Bota May 21, 2020 - 08:04

Të gjitha aeroportet italiane do të jenë në gjendje të rihapen nga 3 qershori, njoftoi sot Ministrja e Transportit dhe Infrastrukturës, Paola De Michel.

“Do të jetë e mundur të rihapen të gjitha aeroportet duke filluar nga 3 qershori, kur të lejohen sërish lëvizjet ndërajonale dhe ndërkombëtare”, tha ajo.

Qeveria italiane njoftoi se do të rihapë kufijtë e saj për turistët nga Bashkimi Europian  duke filluar nga 3 qershori dhe do të anulojë karantinën e detyrueshme për vizitorët e huaj në gadishull.

Italia, vendi i parë i prekur në Europë nga epidemia e koronavirusit, mbylli më 12 mars me dekret ministror shumë aeroporte.

Aeroportet e tjera që mbetën të hapura, funksionuan në mënyrë të kufizuar.