Infektuar: 5118
Shëruar: 2370
Vdekur: 112
Merkel: Islamikët e dëbuar në Gjermani do t’i nënshtrohen kontrolleve

Merkel: Islamikët e dëbuar në Gjermani do t’i nënshtrohen kontrolleve

Bota November 15, 2019 - 19:24
Detajet

Islamikët dhe mbështetësit e dyshuar të Shtetit Islamik, të deportuar në Gjermani nga Turqia, do t’i nënshtrohen kontrolleve të hollësishme, për të siguruar që nuk paraqesin asnjë kërcënim për sigurinë e shtetit, deklaroi kancelarja Angela Merkel.

Sipas shërbimeve të sigurisë, Merkel e bëri këtë deklaratë një ditë pasi një familje prej shtatë vetash, me origjinë nga Iraku, mbërriti në Berlin. Prindërit u përshkruan se i përkisnin lëvizjes salafiste dhe të gjithë anëtarët e familjes kanë nënshtetësi gjermane, përveç babait.

Turqia i përshkroi ata si luftëtarë të huaj terroristë.

“Të internuarit do të vlerësohen në qendrat kundër terrorizmit të drejtuara nga qeveria federale dhe shtetet individuale”, theksoi Merkel.

Turqia planifikon të deportojë në Gjermani dy gra të martuara me luftëtarë të Shtetit Islamik.