Infektuar: 5118
Shëruar: 2370
Vdekur: 112
Në Kosovë duhet të punosh me vite për ato para: 6 profesionet më të paguara në Gjermani

Në Kosovë duhet të punosh me vite për ato para: 6 profesionet më të paguara në Gjermani

Bota November 14, 2019 - 10:34
Detajet

Tregu gjerman ka nevojë për një sërë profesionistësh dhe  nëse jeni duke menduar për të bërë ndryshime në karrierën tuaj në Gjermani, atëherë, duhet të dini edhe cilat profesione paguhen më shumë.

Me 94,5 për qind, kryeqyteti Berlin arrin një nivel të lartë pagash krahasuar me shtetet e tjera federale lindore. Punonjësit marrin një pagë mesatare prej 42,525 €. Megjithatë, kostoja e jetesës është gjithashtu më e lartë.

Më poshtë ju sjellim 6 profesionet që paguhen më së shumti:

1. Shef i mjekësisë – € 115,317

2. Specialist i bashkimeve dhe blerjeve – 99,635 €

3. Menaxher i Fondit – 83,641 €

4. Specialist mjekësor – 80,722 €

5. Menaxheri i llogarisë – 75,671 €

6. Menaxheri rajonal i shitjeve – 74,528 €.//gazetametro.net