Britania premton ta eliminojë duhanpirjen deri në vitin 2030

Britania premton ta eliminojë duhanpirjen deri në vitin 2030

Bota korrik 23, 2019 - 19:34
Lexoni detajet

Qeveria britanike po premton se do t’i jap fund zakonit të pirjes së duhanit në Angli deri në vitin 2030, si pjesë e një sërë masash për të trajtuar shkaqet sëmundjeve të parandalueshme.

Promovimi i aktivitetit fizik, zhvillimi i udhëzimeve për gjumë dhe trajtimi ndaj atyre që rrezikojnë diabetin janë gjithashtu të përcaktuara si prioritete në dokumentin e gjelbër.

Ky dokument për politika publike synon të zvogëlojë numrin e viteve të kaluara me shëndet të dobët.

Aktualisht burrat dhe gratë shpenzojnë më shumë se një të pestën e jetës së tyre të sëmurë – 19 vjet për gratë dhe 16 për meshkujt.

Ata në zonat e privuara përjetojnë periudhat më të gjata të shëndetit të dobët.

Dokumenti i gjelbër, i cili tani do të vihet në diskutim, propozon një numër mënyrash për trajtimin e kësaj gjendje, duke pë7rfshirë7 edhe ofrimin e ndihmës për lënien e duhanit nga spitalet për duhanpirësit.