Hahn, kandidat i Austrisë për eurokomisioner

Hahn, kandidat i Austrisë për eurokomisioner

Bota korrik 19, 2019 - 11:43
Lexoni detajet

Komisioneri i Bashkimit Evropian për Zgjerimin, Johannes Hahn nga Partia Popullore Konservatore, u shpall njëzëri si kandidati austriak për Komisionin Evropian nga një komitet parlamentar austriak.

Të pesë partitë parlamentare votuan në favor të sugjerimit të propozuar nga kancelarja Brigitte Bierlein.

Kreu i qeverisë dhe Hahn lëshuan një deklaratë pas takimit të komisionit.

Socialdemokratët (SP) dhe NEOS liberalkonservatore thanë se do të kishin preferuar më shumë kandidatë, por votuan për Hahn si një kompromis.

Politikani 61-vjeçar nga Vjena, ka pasur dy mandate si komisioner dhe një përvojë në Bruksel.