Trump kushtëzohet me heqjen e njohjes për Kosovën nëse do ta çarmatosë Rusinë

Trump kushtëzohet me heqjen e njohjes për Kosovën nëse do ta çarmatosë Rusinë

Bota mars 25, 2019 - 08:31
Lexoni detajet e fundit

Ky është një trik i thjesht që Presidentit Trump i duhet ta ndjekë me kusht që ta çarmatosë Rusinë dhe ta ndalë hovin e saj insistues në Ballkan, transmeton Zëri.info.

E gjitha çka Trump duhet të bëjë është që ta heq njohjen e SHBA-së për Republikës së Kosovës, e cila sipas qeverisë ruse është rezultat i një okopimi ndërkomëtar që është bërë gati 20 vite më parë, shkruan RT.

Analistët rus të politikës së jashtme kanë thënë që një gjë e tillë është përgjigja e vetme për paqe mes dy fuqive. Në bazë të këtj artikulli shkruar nga RT shpjegohet se si ka filluar iniciativa për themelimin e Republikës së Kosovës.

“Teksa ish-Jugusllavia po kryente gjenocid etnik në Kosovë, presidenti i atëhershëm amerikan Bill Clinton ka filluar një aksion ushtarak i cili u shëndrruan në kampanjë 78 ditore për ta ndaluar atë që ai e quajti “akt për ta ndaluar një shtypje etnike racore””shkruan RT.

Pse kërkohët heqja e njohjes?

Korrigjimi i këtij gabimi historik, sipas analistëve rusë, do të çarmatoste kritikët e Uashingtonit, të cilët aktualisht theksojnë hipokrizinë amerikane, standardet e dyfishta dhe arsyetimet selektive, sidomos në rastin e Katalonisë./R.J/Zëri/