Haga sot merr vendimin përfundimtar për Radovan Karaxhiqin

Haga sot merr vendimin përfundimtar për Radovan Karaxhiqin

Bota mars 20, 2019 - 09:14
Lajmet e fundit nga vendi dhe bota!

Ish-presidenti i Serbisë, Radovan Karaxhiq, do të marrë sot vendimin përfundimtar në Hagë. Në të njëjtën gjykatë, tre vite më parë, ai u dënua me 40 vjet burg për gjenocid në Srebrenicë dhe krimet në Bosje e Hercegorvinë.

Dhoma e Apelit, sot do ta marrë vendimin përfundimtar lidhur me aktgjykimin e shkallës së parë, ku Karaxhiq u dënua me 40 vjet burg për gjenocid. Apeli, mund ta ndryshojë aktgjykimin, ta pezullojë ose mund ta vërtetojë, kjo mbetet të shihet.