Parlamenti i Mbretërisë së Bashkuar refuzon thirrjen për referendumin e dytë

Parlamenti i Mbretërisë së Bashkuar refuzon thirrjen për referendumin e dytë

Bota mars 14, 2019 - 18:33
Lajmet e fundit nga vendi dhe bota!

Ligjvënësit në Mbretërinë e Bashkuar hodhën poshtë një propozim për të mbështetur një referendum të dytë mbi Brexitin me 334 vota kundër dhe 85 për, transmeton "Zëri.info". 

Propozimi ishte ndërpartiak dhe ishte hera e parë që Dhoma e Përbashkët ka mbajtur një votim formal nëse do të miratojë një referendum tjetër, raporton CNN, transmeton zeri.info

Votimi për amendamentin ishte indikativ dhe nuk do të kishte qenë ligjërisht i detyrueshëm nëse do të kishte kaluar.

Ligjvënësit tani do të votojnë për ndryshime të mëtejshme përpara se të votojnë për mocionin kryesor të qeverisë që mund të vonojë Brexitin./Zeri