Austria deporton 700 të burgosur serbë

Austria deporton 700 të burgosur serbë

Bota shkurt 22, 2019 - 11:18
Lexo detajet!

700 të burgosur me shtetësi serbe në Austri do të depërtohen në Serbi.

Kjo është bërë e mundshme pas arritjes së marrëveshjes ndërmjet dy shteteve, përkatësisht Ministrit të Drejtësisë të Austrisë, Josef Moser dhe atij serb Nela Kuboroviq, shkruajnë mediat austriake.

Përmes kësaj marrëveshje po synohet përmirësimi i kushteve të burgit dhe risocializimin e të burgosurve.

Marrëveshja do të zgjatë një vit e tetë muaj, përkatësisht 20 muaj.

700 të burgosur me shtetësi serbe në Austri do të depërtohen në Serbi.

Kjo është bërë e mundshme pas arritjes së marrëveshjes ndërmjet dy shteteve, përkatësisht Ministrit të Drejtësisë të Austrisë, Josef Moser dhe atij serb Nela Kuboroviq, shkruajnë mediat austriake.

Përmes kësaj marrëveshje po synohet përmirësimi i kushteve të burgit dhe risocializimin e të burgosurve.

Marrëveshja do të zgjatë një vit e tetë muaj, përkatësisht 20 muaj.