Fëmija vdes 21 vite pasi u dhunua rëndë nga nëna dhe dashnori, ata arrestohen për vrasje

Fëmija vdes 21 vite pasi u dhunua rëndë nga nëna dhe dashnori, ata arrestohen për vrasje

Bota prill 15, 2018 - 23:22
Lexo detajet

Kur një djalë 1 vjeçar u sulmua ashpër në vitin 1997 në Brunswick County, Karolina e Veriut, nëna e tij dhe partneri i saj u akuzuan për abuzim me krime.

Të dy u dënuan me burg dhe u liruan më pas. Fëmija, i quajtur David Cody Rhinehart, nuk ishte në gjendje të ecë ose të fliste për pjesën tjetër të jetës së tij.

Muajin e kaluar, ai vdiq në moshën 22-vjeçare. Këtë javë, njerëzit e dënuar për abuzimin me të – nëna e tij biologjike, Robyn Noffsinger, 41 vjeç dhe ish-partneri i saj David Tripp Jr, 45 vjeç, u arrestuan dhe u akuzuan përsëri, kësaj here për vrasja.

Çështja është e pazakontë për shkak të kohës në mes: 21 vjet midis një sulmi dhe vdekjes së viktimës.

Akuzat për vrasjen qëndrojnë mbi argumentin se fëmija vdiq si rezultat i drejtpërdrejtë i abuzimit që ai pësoi në vitin 1997. Mjekët që e ekzaminuan në atë kohë raportuan për lëndime të rënda, duke përfshirë një thyerje në kokë, thyerje spirale në këmbë, djegie në zonën e pelenave që treguan zhytje në një lëng shumë të nxehtë dhe shtypje në kokë, çka është përdorur forcë e madhe ndaj tij.

“Jeta u ndalua për Davidin në atë masë saqë ai u vendos përgjithmonë në një gjendje të foshnjërisë së zgjatur nga e cila nuk u shfaq kurrë”, tha Jon David, avokati i qarkut të Brunswick County, në një konferencë shtypi.

Duke pranuar hendekun 21-vjeçar midis abuzimit dhe vdekjes, Z. David tha se ende ishte ligjërisht e mundur të ngrinin akuza për vrasje, sepse Karolina e Veriut nuk ka asnjë parashkrim për veprat penale. Ai shtoi se nuk ishte e pazakontë për një ndjekje penale të vrasjes kur viktimat vdesin.