Jep dorëheqje bashkudhëheqësi i “Netflix”-it
Foto:AFP

Jep dorëheqje bashkudhëheqësi i “Netflix”-it

Auto&Tech January 20, 2023 - 14:20

Reed Hastings ka dhënë dorëheqje nga roli i tij si bashkudhëheqës i “Netflix”-it, kompani në të cilin ka kontribuuar për më shumë se 25 vjet.

Njoftimi i tij vjen teksa “Netflix”-it i është rritur numri i abonuesve në fund të vitit të kaluar.

Për shkak të vështirësive ekonomike, shumë njerëz është parashikuar se do të hiqnin dorë nga shërbimet e “Netflix”-it.

Mirëpo platforma e ka përmbysur këtë trend, pasi i janë shtuar shtatë milionë përdorues të rinj, disa herë më shumë sesa e kanë parashikuar analistët.

“Viti 2022 ka qenë i vështirë, me një fillim të vrazhdë, por përfundim të ndritshëm”, ka thënë kompania përmes një deklarate.

Largimi i Hastingut e lë “Netflix”-in në një treg të ngarkuar, mirëpo me 231 milionë shikues në gjithë botën.

Kompania tani do të drejtohet nga Ted Sarandos dhe Greg Peters, të dy në pozita të larta ekzekutive. /rel