Limuzina e rrallë Ford Falcon XY me gjashtë dyer del në ankand

Limuzina e rrallë Ford Falcon XY me gjashtë dyer del në ankand

Auto&Tech January 15, 2023 - 08:22

Një limuzinë Ford Falcon me gjashtë dyer, me tetë ulëse, e ndërtuar për të transportuar drejtuesit e gjigantit amerikan të makinave që vizitojnë Australinë, do të dalë në ankand në mars 2023.

Ford ‘XY’ Falcon i njëhershëm i vitit 1970 doli për herë të fundit në ankand me kompaninë me bazë në Gold Coast, Seven82Motors në dhjetor 2022, por nuk u shit – pasi mbeti e pa shitur dhe u dërgua në një ankand në internet Greys në shtator 2020.

Sipas listës së ankandit të dhjetorit 2022, Falcon doli nga linja e prodhimit të Ford-it Broadmeadows në shtator 1970 si një veturë karavan, por shpejt u dërgua në punëtorinë e gjigantit australian të tregtimit të makinave BS Stillwell’s Ford në Kew për të ndërmarrë konvertimin e saj të limuzinës, raporton Drive.

Ford Australia thuhet se porositi limuzinën me gjashtë dyer dhe tetë ulëse, në mënyrë që të mund të kishte një veturë të aftë për të transportuar drejtuesit vizitorë nga selia e gjigantit amerikan të makinave.

XY Falcon më vonë iu shit linjës ajrore australiane TAA dhe u zhvendos në Hobart, Tasmania, ku u përdor nga linja ajrore tashmë e mbyllur për të transportuar klientët e saj VIP nëpër kryeqytetin Tasmanian, që përkon me hapjen e kazinosë së parë ligjore të Australisë në Wrest Point.

Pasi përfundoi shërbimin e saj me TAA, limuzina Falcon u dërgua në ishullin e vogël të Nauru përpara se të kthehej në Australi në 1984.

Makina iu nënshtrua një restaurimi në vitet 1990 – duke rezultuar edhe në përmirësimin e sistemit të saj të zërit të fundit të shekullit të 20-të Pioneer – përpara se një pronar i ri të përmirësonte motorin e saj V8 4.9 litra në një motor më të madh 5.8 litra në 1997.