Twitter mbyll selinë evropiane, miliarderi Elon Musk s’pranon rregullat e unionit

Twitter mbyll selinë evropiane, miliarderi Elon Musk s’pranon rregullat e unionit

Auto&Tech November 24, 2022 - 16:38

Selia evropiane e Twitter në Bruksel ka mbyllur dyert. Të gjashtë punonjësit e ekipit kanë lënë detyrën pas një ultimatumi të dërguar me e-mail nga pronari i ri, Elon Musk, që planifikon të shkurtojë 7.500 vende pune.

Mbyllja e zyrës, që ka qenë një pikë e rëndësishme referimi për klasën politike të institucioneve evropiane, si dhe kursi që po ndjek Musk kanë shqetësuar tej mase Komisionin Evropian.

Lëvizja e miliarderit amerikan vjen pak ditë pasi zëvendës presidentja e KE-së, Margareth Feshtager vuri në dukje se modeli i ri i funksionimit të rrjetit social ishte i gabuar.

Gjithashtu, ajo vjen pak kohë pasi Brukseli i dërgoi zotit Musk mesazhin se platforma e mesazheve online në Evropë do të funksiononte sipas ligjeve të Bashkimit Evropian.

“Zogu është i lirë”, shkroi Musk pasi e bleu Twitter-in muajin e kaluar për 44 miliardë dollarë. Por, “në Evropë zogu do të fluturojë sipas ligjeve tona”, ishte përgjigjja e komisionerit për Tregun e Brendshëm, Thierry Breton.

Pas mbylljes së zyrës në kryeqytetin belg, shqetësim kanë shprehur edhe kompanitë e ndryshme, të cilat tashmë dyshojnë nëse rrjeti social është një vend i sigurt ku mund të reklamojnë produktet e tyre.

Gjithashtu, një tjetër lëvizje e kontestuar e padronit të Twitter ishte riaktivizimi i profilit të ish-presidentit amerikan Donald Trump javën e kaluar. /euronews