Elon Musk humb betejën e parë ligjore me Twitterin

Elon Musk humb betejën e parë ligjore me Twitterin

Auto&Tech July 19, 2022 - 22:55

Një fitore e hershme për Twitterin. Një gjykatës të martën vendosi që padia e kompanisë kundër Elon Muskut mbi marrëveshjen e tyre të blerjes prej 44 miliardë dollarësh duhet të shkojë në një gjyq pesë-ditor në muajin tetor.

Vendimi erdhi në fund të seancës së parë të çështjes nëse do të përshpejtohej procedura.

Kur ngriti padinë javën e kaluar, disa ditë pasi Musk u zhvendos për të përfunduar marrëveshjen, Twitter (TWTR) paraqiti një mocion për të përshpejtuar procedurat dhe kërkoi një gjyq katër-ditor në muajin shtator. Ekipi ligjor i Musk e kundërshtoi mocionin, raporton cnn.

Këshilltari kryesor i Twitterit, William Savitt, doli kundër Musk në fillim të seancës, ndërsa ai argumentoi në favor të një gjyqi të shpejtë.

Savitt tha se pasiguria e vazhdueshme që qëndron mbi kompaninë nga marrëveshja e pazgjidhur dhe proceset gjyqësore “shkaktojnë dëm në Twitter çdo ditë, çdo orë dhe çdo minutë”.

Ai gjithashtu vuri në dukje atë që ai e përshkroi si përçmim të vazhdueshëm të Muskut ndaj Twitter-it, duke përfshirë platformën e tij.

Ndërkohë, Twitter vazhdon të ndërmarrë hapat e nevojshëm për të vazhduar me blerjen. Kompania të premten u dërgoi një letër aksionarëve duke i ftuar ata të votojnë për marrëveshjen për t’i shitur rrjetin social Muskut, ku një aksion do të kushtojë 54.20 dollarë.

Bordi i Twitter më parë rekomandoi unanimisht që aksionarët të votojnë në favor të marrëveshjes, një pozicion që përsëriti në letër.