Facebook kishte ndërprerje më se gjashtorëshe

Facebook kishte ndërprerje më se gjashtorëshe

Auto&Tech October 05, 2021 - 08:44

Pas një ndërprerjeje më se gjashtorëshe, Facebook tha se shërbimet e tij janë rikthyer në funksion.

Miliarda përdorues kishin probleme në qasje në Facebook dhe aplikacionet që janë në pronësi të kësaj kompanie, WhatsApp, Messenger dhe Instagram.

Facebook tha më 4 tetor se "shërbimet në internet po kthehen", por mund të duhet një kohë për t'i hapur ato plotësisht. Kompania me bazë në SHBA, u kërkoi falje përdoruesve për problemet.

Kjo është ndërprerja më e gjatë ndonjëherë, sipas grupit të monitorimit të ueb faqeve, Downdetector.

Ndërprerja filloi pasditën e së hënës (4 tetor). Sistemet e brendshme që përdoren nga punonjësit e Facebook gjithashtu ranë nga sistemi, duke e komplikuar problemin.

"Problemet që ndërprenë këtë komunikim u shkaktuan në ruterët që koordinojnë trafikun e rrjetit midis qendrave tona të të dhënave", tha Facebook.

Gati 3 miliardë e njerëz e përdorin Facebook, Instagram, Messenger dhe WhatsApp për të komunikuar dhe reklamuar, dhe, në disa raste, hyjnë në shumë uebfaqe të tjera.

Ndërprerja nxori në pah faktin se sa shumë është e mbështetur bota në Facebook dhe teknologjinë e tij. /REL