Nju Jork, ndalon shitjen e makinave të reja me benzinë dhe naftë

Nju Jork, ndalon shitjen e makinave të reja me benzinë dhe naftë

Auto&Tech September 12, 2021 - 19:59

Lista e vendeve që shpallin ndalimin e shitjes së makinave të reja me benzinë dhe naftë po rritet.

Guvernatorja e qytetit të Nju Jorkut, Kathy Cole, ka nënshkruar një ligj që zbaton ndalimin e automjeteve me benzinë dhe naftë në Nju Jork.

Siç u njoftua përmes Zyrës së Shtypit Cole, nga viti 2035 do të ndalohet shitja e makinave të reja me benzinë e naftë, në qytetin më të madh dhe më të populluar në SHBA.

Sipas njoftimit, të gjitha makinat e reja të që do të shiten nga 2035 në Nju Jork duhet të lëshojnë 'zero' dioksid karboni.

BE është gjithashtu e vendosur të heqë motorët termikë./Ora News/