Infektuar: 58399
Shëruar: 51081
Vdekur: 1466
Apple detyrohet t’i paguajë 500 milionë euro për ‘vjedhje’ të patentës

Apple detyrohet t’i paguajë 500 milionë euro për ‘vjedhje’ të patentës

Auto&Tech November 26, 2020 - 13:20

Kur bëhet fjalë për kompani të mëdha, proceset gjyqësore për patentat janë diçka që ata i hasin mjaft shpesh.

Një nga proceset gjyqësore më të dukshme në lidhje me vjedhjen e një patente është ajo e iniciuar nga procesi gjyqësor nga vitin 2014.

VirnetX, në atë proces gjyqësor, pretendoi se Apple vodhi ide të caktuara dhe i përfshiu ato në produktet e saj.

Juria në Tyler, Texas, arriti vendimin e saj në rreth 90 minuta. Apple i detyrohet RoyalnetX për honoraret për ‘VPN on Demand’, një tipar që lejon përdoruesit të kenë qasje në rrjetet private virtuale.

Doli që VirnetX kishte të drejtë, duke pasur parasysh vendimin sipas të cilit Apple duhet, në emër të kompensimit, t’u paguajë atyre 502.8 milion dollarë. Gjiganti amerikan Apple, natyrisht, nuk ishte shumë i lumtur për këtë, sepse gjysmë miliard dollarë është shumë edhe për një kompani, edhe pse ajo është e madhe.

Prandaj, ata apeluan në Gjykatën Federale në Teksas, me një kërkesë që ky vendim të anulohej, ose të caktohej një gjykim i ri, duke pretenduar se asnjë gjykatës i arsyeshëm nuk do të kishte kërkuar një dëmshpërblim kaq të madh.

Sigurisht që nuk është e lehtë të ndahesh nga kaq shumë para, prandaj nuk është çudi që Apple po përpiqet në çdo mënyrë të gjejë një alternativë, ose të anulojë plotësisht vendimin. /Telegrafi/