Infektuar: 35549
Shëruar: 21746
Vdekur: 939
 Twitter: 300,000 njoftime të diskutueshme rreth zgjedhjeve në SHBA

Twitter: 300,000 njoftime të diskutueshme rreth zgjedhjeve në SHBA

Auto&Tech November 13, 2020 - 14:07

Përpjekjet e rrjetit social ishin më të dukshme kur bëhet fjalë për njoftimin e Presidentit aktual Donald Trump.

Twitter tha se kishte shënuar rreth 300,000 postime gjatë dy javëve të fundit si të diskutueshme dhe përmbajtja e të cilave mund të jetë informacion mashtrues në lidhje me zgjedhjet presidenciale të SHBA.

Rrjeti social u kritikua gjatë zgjedhjeve 2016 për lejimin e përhapjes së informacionit të paverifikuar, dhe këtë herë, në një klimë të nxehtë politike, ai u përpoq të zvogëlojë numrin e postimeve që i konsideron njerëzit mashtrues, raporton Hina, transmeton Zeri.info

Për çdo 500 postime midis 27 tetorit dhe 11 nëntorit, një post i tillë erdhi, shton Twitter, duke theksuar se do të vazhdojë të shënojë postime të diskutueshme.

Përpjekjet e Twitter ishin më të dukshme kur bëhet fjalë për njoftimet e Presidentit të tanishëm Donald Trump, i cili gjithashtu shkroi në Twitter të enjten rreth "zgjedhjeve të manipuluara".

Nën atë njoftim ishte një paralajmërim: "Ky pretendim për mashtrim elektoral është i diskutueshëm"./Zëri