Infektuar: 38431
Shëruar: 23754
Vdekur: 989
Gabimet më të zakonshme që shkatërrojnë veturën tuaj

Gabimet më të zakonshme që shkatërrojnë veturën tuaj

Auto&Tech October 07, 2020 - 20:52

Të jesh pronar i veturës nuk është e lehtë. Ju duhet ta trajtoni me përgjegjësi, në mënyrë që ëndrra të mos kthehet në një makth.

Shumë shoferë me vetëdije ose pa dije bëjnë gabime në lidhje me veturën e tyre.

Atëherë ju duhet të nxirrni më shumë para nga portofoli juaj, sepse çdo neglizhencë paguhet dy herë në fund, transmeton Telegrafi.

1. Injorimi i llambës së motorit

Llamba e motorit kur ndizet nuk është se ajo ndizet aksidentalisht në panelin e instrumenteve, ose është një gabim i përkohshëm dhe i padëmshëm.

Sa herë që aktivizohet, është e nevojshme t’i kushtohet vëmendje e veçantë, sepse injorimi i këtij paralajmërimi mund të rezultojë në riparime të shtrenjta.

2. Ndryshimet e parregullta të vajit dhe filtrit

Vaji i motorit është po aq i rëndësishëm sa gjaku për trupin e njeriut. Është thelbësore për funksionimin e duhur dhe nuk është aspak e këshillueshme të tejkaloni intervalin e përcaktuar nga fabrika për zëvendësimin e tij.

Shumë njerëz mendojnë se e vetmja gjë që ka rëndësi është që të ketë vaj të mjaftueshëm, pa marrë parasysh se vetitë e vajit bien me kalimin e kohës.

Zëvendësimi i filtrit është po aq i rëndësishëm, sepse parandalon që papastërtia të depërtojë në pjesët vitale të motorit.

3. Neglizhoni gjendjen e gomës

Është gjithmonë e rëndësishme të mbani në mend se vetura është në kontakt me tokën në një sipërfaqe prej më pak se katër centimetra.

Kur pa se gruaja me hixhab po kalonte rrugën, shoferi i furgonit në Londër e godet – kamerat e sigurisë filmojnë gjithçka

Dhurata Dora mahnit fansat me pozat e reja

Rregullat e reja të lëvizjes në zonën Shengen, nga 1 janari 2021 procedura të reja për shtetasit nga Shqipëria që udhëtojnë në Evropë

Siguria e vozitjes kryesisht varet nga gjendja e gomave tuaja, dhe gjendja e gomave lidhet drejtpërdrejt me moshën, thellësinë e shkeljes dhe presionin e përcaktuar.

4. Higjiena e dobët e veturave 

Që në moshë të hershme, na mësohet se pastërtia është gjysma e shëndetit. E njëjta gjë vlen edhe për makinën.

5. Ju jeni një shofer i pakujdesshëm

Pavarësisht nga kushtet e vozitjes në rrugë, vetura gjithmonë duhet të trajtohet me kujdes dhe respekt.

Të gjitha lëvizjet e papritura, frenimi i panevojshëm dhe me vrull, mos ndalja e veturës te gungat e shumë gjëra të tjera e dëmtojnë veturën tuaj.

Një shofer i pakujdesshëm me një qasje të tillë shkakton dëmtime të përhershme në veturës.