Infektuar: 38431
Shëruar: 23754
Vdekur: 989
Ja çfarë bëjnë 4.5 miliardë përdoruesit e internetit, çdo minutë – në vitin 2020

Ja çfarë bëjnë 4.5 miliardë përdoruesit e internetit, çdo minutë – në vitin 2020

Auto&Tech September 22, 2020 - 15:54

Shumë gjëra mund të ndodhin brenda një minute në internet. Dhe akoma më shumë ndodhën gjatë vitit 2020, viti që bëri që bota të ndryshojë rrënjësisht.

Dhe ndërsa COVID-19 ndikoi në jetën tonë në një mënyrë të papritur, shumë aspekte të jetës – puna, arsimi, ekonomia, argëtim – për të përmendur vetëm disa – u zhvendosën në internet.

Si rezultat, në vitin 2020, një sasi e paditur e aktivitetit digjital po ndodh në çdo moment të caktuar, përcjell Telegrafi.

Ky shpërthim i vazhdueshëm në aktivitet është prodhimi i përgjithshëm i 4.5 miliardë përdoruesve të internetit sot, një numër që parashikohet të rritet edhe më tej në vitet e ardhshme.

Kështu që, sipas të dhënave të përpiluara nga Visual Capitalist, një minutë e vetme në internet mban më shumë se 400,000 orë video të transmetuara në Netflix, 500 orë video të ngarkuara nga përdoruesit në Youtube dhe gati 42 milionë mesazhe të ndara përmes WhatsApp, përcjell Telegrafi.

Po ai minutë në internet gjithashtu përmban më shumë se 6,500 paketa të dërguara nga Amazon si dhe 208,333 pjesëmarrës të pabesueshëm në takimet e Zoom.

Ndërkohë, kompanitë e teknologjisë si Facebook, Amazon dhe Google kanë pasur fuqi mbresëlënëse të qëndrimit, duke evoluar për t’u bërë disa nga kompanitë më të mëdha në botë.

Veç këtyre, nuk është për t’u habitur se shumë nga peizazhi i internetit duket ndryshe në vitin 2020.

Në këtë drejtim, mund të përmendim faktin se transaksione me vlerë gati 240,000 dollarë ndodhin në Venmo për minutë.

Kjo ka shërbyer si një katalizator për kompaninë mëmë PayPal. Aksionet e PayPal tani tregtojnë në arritjet më të larta në të gjitha kohërat.

Image

Gjithashtu, një zhvillim ka pasur edhe tregtia elektronike, përcjell Telegrafi.

Edhe para se COVID-19 të shfaqej, në dyqanet e mbyllura të dyqaneve dhe porositë në internet, tregtia elektronike ishte një industri në lulëzim.

Kështu që tani vlerësohet se 1 milion dollarë tani shpenzohen në minutë në internet.

Veç këtyre, ndikimi ka qenë edhe te mjetet e bashkëpunimit.

Në një ambient kryesisht të largët pune, mjetet si Zoom dhe Microsoft Teams presin përkatësisht 208.333 dhe 52.083 përdorues çdo minutë.

Veçanërisht në epokën e pandemisë, duket se kjo prirje do të vazhdojë për të qëndruar në nivel të lartë.