Infektuar: 15574
Shëruar: 13492
Vdekur: 625
“Instagrami” prezanton klonin e “TikTokut”

“Instagrami” prezanton klonin e “TikTokut”

Auto&Tech August 05, 2020 - 20:04

Rrjeti social “Instagram” ka prezantuar të mërkurën një mundësi të re në këtë platformë, “Instagram Reels”, që duket se është përgjigje ndaj aplikacionit për video të shkurta, “TikTok”.

Operacioni i ri u ofron mundësi përdoruesve që të incizojnë dhe modifikojnë materialet e tyre 15-sekondëshe përmes një vargu efektesh.

Përdoruesit do të kenë mundësi të shpërndajnë me ndjekësit e tyre këto materiale në një seksion të ndarë apo edhe në zonën ku materialet e publikuara largohen pas 24 orëve, shkruan rel.

Rrjeti social, “Facebook”, që menaxhon “Instagramin”, ka histori të gjatë të klonimit të shërbimeve konkurrente. Mundësia e publikimit të fotografive për 24 orë është e ngjashme me atë të platformës “Snapchat”.

Shefi i “Facebookut”, Mark Zuckerberg, është përballur me pyetje të ashpra rreth shprehisë së kopjimit të rivalëve përgjatë një seance në Kongresin amerikan më 29 korrik.

Aktualisht kompania amerikane “Microsoft” është duke negociuar për blerje të operacioneve të aplikacionit “TikTok” në Shtetet e Bashkuara.

Ditë më parë presidenti amerikan, Donald Trump ka thënë se mund të ndalojë përdorimin e këtij aplikacioni kinez në SHBA, i cili besohet se ka 100 milionë përdorues në territorin amerikan dhe qindra miliona tjerë në gjithë botën.

Mundësia “Reels” e “Instagramit” do të funksionalizohet në 50 shtete, përfshirë SHBA-në, Indinë, Brazilin, Francën, Gjermaninë, Mbretërinë e Bashkuar, Japoninë, Australianë e tjera.