Infektuar: 10247
Shëruar: 5944
Vdekur: 327
Covid-19 shndërron 4 gjigantë të teknologjisë në kompani trilionë dollarëshe

Covid-19 shndërron 4 gjigantë të teknologjisë në kompani trilionë dollarëshe

Auto&Tech July 07, 2020 - 19:12

4 kompanitë teknologjike më të mëdha në botë kanë vlerë secila më shumë se 1 trilionë dollarë, një rritje e paprecedent e cila mendohet të jetë nxitur edhe nga pandemia e Covid-19.

Shifrat tregojnë qëndrueshmërinë e industrisë së teknologjisë përballë një pandemie me karakter global, një recensioni dhe papunësi rekord.

Kompania mëmë e Google, Alphabet, ishte më e fundit që hyri në klubin e trilionë dollarëve duke arritur vlerën 1.02 trilionë dollarë.

Apple vlerësohet aktualisht me 1.63 trilionë dollarë, Microsoft me 1.61 trilionë dollarë dhe Amazon që më së shumti përfitoi nga situata e Covid-19 vlerësohet me 1.48 trilionë dollarë.

Rritja e vlerës u mbështet edhe nga një e Hënë e fortë për tregjet Amerikane ku Dow Jones u rrit me 1.7% dhe S&P me 1.4%. Qendra e gjigantëve të teknologjisë Nasdaq u rrit me 1.6%.

Rritja e shpejtësi e vlerës së gjigantëve të teknologjisë nisi që në fund të Janarit dhe vijoi pavarësisht pandemisë. /PCWorld Albanian