Samsung fillon prodhimin masiv të memories më të shpejtë telefonike

Samsung fillon prodhimin masiv të memories më të shpejtë telefonike

Auto&Tech February 25, 2020 - 15:42

Samsung ka filluar të prodhojë DDR5 DRAM që është potencialisht memoria më e shpejtë në botë që do të përdoret në telefonat inteligjentë dhe pajisjet e lëvizshme.

Pajisja është një çip 16 GB LPDDR5 i prodhuar me teknologji 10 nm i cili është i aftë të transferojë të dhëna me 5,500 megabitë për sekondë.

Kjo është rreth 1.3 herë më shpejt se memorja e mëparshme LPDDR4X.

Çipi është gjithashtu 20 përqind më i efektshëm në energji.

Kjo pajisje memorike ka të ngjarë të shohë përdorim të gjerë në pajisjet me 5G, por inteligjenca artificiale dhe lojërat janë gjithashtu pikat e forta të çipit të cilat me siguri do të shohin adoptimin në smartphone të lartë premium.