Rusia lanson mbi tridhjetë satelitë! Ja cili është misioni i tyre

Rusia lanson mbi tridhjetë satelitë! Ja cili është misioni i tyre

Auto&Tech korrik 06, 2019 - 17:10
Lexoni detajet

32 Satelitë janë dërguasr në orbitën qiellore për të ndjekur ndryshimet klimatike dhe ekosistemet “Meteor-M 2,2”, si dhe një numër i madh fluturakesh nga SHBA-të, Gjermania dhe Franca.

Qëllimi i satelitit “Meteror-M”, që peshon 2.6 ton do të duhet të investigojë temperaturat e oqeaneve, ozonin dhe shkrirjen e akullnajave. Planifikohet që ky satelit të mbetet në funksion për 10 vjet.