Amazon po punon në një orë që mund të dallojë ndjenjat e njerëzve

Amazon po punon në një orë që mund të dallojë ndjenjat e njerëzve

Auto&Tech maj 27, 2019 - 08:37
Lexoni detajet

Amazon mund të krijojë një pajisje që lexon emocionet tona. Ekipi prapa zërit të Echo dhe Alexas janë duke u bashkuar për të ndërtuar një orë, shkruan Bloomberg.

Ora e mençur pritet të ketë mikrofonë brenda saj që arrijnë të kapin emocionet duke dëgjuar zërin e njeriut.

Amazon ka lincensuar disa nga ajo teknologji në vitin 2017. Në një video të rrjedhur shihet një grua që i thotë Alexas “unë jam e uritur”, teksa ajo po kollitet. Alexa pastaj dëgjon gruan që është e sëmurë dhe rekomandon një recetë për supë të pulës dhe pyet nëse ajo dëshiron të porosisë online pilula kundër gripit.

Amazon gjithashtu thotë në licensën e saj se Alexa mund të llogarisë moshën e përdoruesit, gjininë, etninë, dhe nëse ata janë duke qarë, janë të sëmurë, të lumtur, të trishtuar, të eksituar apo gjendje të tjera emocionale.

Image

Nëse përdoruesit janë të mërzitur apo të përgjumur Alexa është e programuar që të përgjigjet “Me që ra fjala, ky këngëtar ka lëshuar albumin e ri për vetëm 1.99 dollarë. A dëshiron që të e dëgjoni?”.

Amazon ende po e teston pajisjen, por nuk është e qartë se sa afër është pajisja që të dalë në treg. Por është e mundur që ky vetëm të mbesë një eksperiment që asnjëherë nuk do të komercializohet.

Një projekt të njejtë e ka paralajmëruar edhe Apple.