NASA më afër se kurrë tek Dielli

NASA më afër se kurrë tek Dielli

Auto&Tech gusht 10, 2018 - 09:35
Lexo për më shumë detaje

NASA do t’a dërgoj një anije kozmike në mision afër diellit, në mënyrë që ta shoh më afër, përcjell”Zeri.info”.

E njohur si ”The Parker Solar” do t’i afrohet yllit  më shumë se sa ndonjëherë ka fluturuar ndonjë anije e ndërtuar nga njeriu, vazhdon më tutje”Zeri.info”.

Image

Pritet se kjo anije t’i afrohet diellit në vitin 2024, për të zbuluar disa mistere rreth koronës se sipërfaqes diellore, poashtu shkencëtarët kanë shfaqur shqetësimin për shakë të nxehtësisë rreth 1.337 gradë celsius.

Mburoja është e veshur më përberjen e karbonit dhe qeramikës gjë që do ta mbrojë anijen nga kushtet ekstreme, ka thënë NASA/ZERI/.