FIAT ankohet për imitim

FIAT ankohet për imitim

Auto&Tech gusht 08, 2018 - 09:31
Lexo për më shumë detaje

Fiat Chrystler ka paraqitur një ankesë tek Komision i Tregtisë Ndërkombëtare të SHBA-së, përcjell”Zeri.info”.

Roxor ishte dizajnuar pa dyshim nga prodhuesi indian Mahindra që t'i ngjante  frimës Jeep, vahdon më tutje “Zeri.info”.

Mahindra këtë do t’i shesë në SHBA me një çmim fillestar prej $ 15,499.

Ankesa e Fiat argumenton se, ndërsa Mahindra ka pasur marrëveshje paraprake me pronarët e mëparshëm të Jeep për të ndërtuar dhe shitur prodhimet në Indi, nuk ka të drejta të vazhdueshme për pronën intelektuale të kompanisë ose miratimin për të shitur automjete duke e përdorur atë në SHBA, vazhdon më tutje “Zeri.info”.

Ankesa parashtron tiparet kryesore të dizajnit të Roxor që Fiat thotë se mund të ngatërrojnë konsumatorët përshkak të imitimit, përcjell”Zeri.info”

Image

Jeep është mbrojtës i famshëm i markave të saj tregtare dhe ka ndërmarrë veprime ligjore të kaluara kundër subjekteve që kanë përdorur emrin e markës ose tiparet e dizajnit, duke përfshirë një urdhëresë për të cilën është mohuar se u përpoqën të ndalonin, ende nuk ka përgjigje për ankesën e parashtruar/ZERI/.