Çfarë është IGTV: Gjithçka që duhet të dini rreth platformës më të fundit të videove të Instagram-it

Çfarë është IGTV: Gjithçka që duhet të dini rreth platformës më të fundit të videove të Instagram-it

Auto&Tech qershor 24, 2018 - 23:20
Gjithçka që duhet të dini rreth platformës më të fundit të videove të Instagram-it

Instagram ka bërë një rrugë të gjatë që nga ditët e saj të hershme.

Fillimisht filloi si një rrjet social ku njerëzit ndajnë momente personale në formën e fotografive me miqtë e tyre, Instagram përfundimisht u zgjerua në video, mesazhe të menjëhershme dhe histori – gjë që nuk ishte gjë tjetër veçse një shpërthim i hapur i tregimeve popullore të zhdukura të Snapchat, transmeton lajmi.net.

Gjatë dy viteve të fundit, Instagram i ka kushtuar shumë krijuesve të përmbajtjeve dhe të famshëm për t’i ndihmuar ata të arrijnë një audiencë më të gjerë duke përdorur video.

Më lejoni të vij në mënyrë të drejtpërdrejtë: Videot gjithmonë kanë tendencë të kenë një normë më të madhe angazhimi në krahasim me fotot, dhe Instagram ka adresuar këtë paradigmë të ndryshuar herë pas here.

Instagram fillimisht erdhi me një koncept të ri për videot, të cilat synonin të konkurronin tregun e gjërë. Pastaj Instagram përfundimisht shtriu kufijtë e kohëzgjatjes së videos dhe i lejoi përdoruesit të ndajnë videot më të gjata 1 minutëshe.

Por tani, Instagram ka një aplikacion krejt të ri, të pavarur të quajtur IGTV për t’i lejuar përdoruesit të shikojnë deri në një orë video të gjatë. Kam provuar përdorimin e IGTV në smartphone tim Android për të parë se çfarë ka bërë Instagram për të ofruar këtë herë. Në këtë histori, unë jam përpjekur të përgjigjem të gjitha pyetjeve themelore që mund të keni në lidhje me aplikacionin e ri të videos Instagram IGTV:

Çfarë është Instagram IGTV?

Siç u përmend më sipër, IGTV është një aplikacion i pavarur për të parë video më të gjata, vertikale nga krijuesit tuaj të preferuar të Instagram. Duket se ofron një eksperiencë të re video streaming në on-the-go. Videot janë të ekranit të plotë dhe vertikal, që synon të ofrojnë një eksperiencë autentike në lëvizje gjatë shikimit të videos.

A është Instagram IGTV i disponueshëm për përdoruesit e Android dhe të iOS ?

Po, aplikacioni Instagram IGTV mund të shkarkohet për përdoruesit e Android dhe të iOS. Përdoruesit e Android mund të shkojnë në Google Play Store dhe të kërkojnë aplikacionin. App është në pronësi të Instagram.

Pra, kini kujdes për një aplikacion origjinal. Në mënyrë të ngjashme, përdoruesit e iOS mund të shkojnë në App Store, të kërkojnë aplikacionin dhe ta shkarkojnë menjëherë në pajisjen e tyre.

Si të filloni me IGTV?

Fillimi me IGTV është i lehtë. Thjesht drejtohuni te Google Play ose Apple App Store dhe shkarkoni aplikacionin në celularin tuaj. Sapo të shkarkohet, hapni aplikacionin. Nëse tashmë keni aplikacionin Instagram të regjistruar në telefonin tuaj, ju merrni një mundësi për të hyrë në IGTV me të njëjtën llogari. Hyni në llogarinë tuaj dhe ju jeni gati!

Si është IGTV ndryshe nga Instagram?

Ndryshe nga një aplikacion tradicional i Instagram, IGTV ka të bëjë me lejimin e përdoruesve të shikojnë video më të gjata. Pra, përdoruesit mund të shikojnë deri në një orë video pa ndonjë ndërprerje. Përdoruesit do të jenë në gjendje të shikojnë videot nga llogaritë që ndjekin në Instagram.

A është Instagram IGTV app për të shkarkuar dhe shikuar videot?

Ashtu si Instagram, IGTV është i lirë të shkarkohet për përdoruesit e Android dhe iOS. Aplikacioni është gjithashtu i lirë të përdoret. Kuptohet, ju nuk duhet të paguani asgjë për të vazhduar të shikoni videot nga krijuesit tuaj të preferuar të përmbajtjes në platformë.

Por në këtë moment nuk dihet nëse Instagram planifikon të njoftojë një model të paguar me parapagesë si YouTube Red në të ardhmen.