A është celulari juaj origjinal? Mënyra se si ta zbuloni në pak minuta

A është celulari juaj origjinal? Mënyra se si ta zbuloni në pak minuta

Auto&Tech qershor 16, 2018 - 21:01
Lexo detajet

Ekziston një metodë për të parë nëse telefoni juaj është prodhim origjinal, apo është prodhuar ne ndonjë shtet tjetër.

Për të parë këtë duhet të shtypni në telefonin tuaj kodin *#06#, pastaj do të shfaqet një numër në ekran.

Pasi të keni bërë këtë veprim, do t’ju shfaqet një numër i gjatë me shumë shifra, ku shifra e 7 dhe e 8 tregon vendin e prodhimit.

Kështu për shembull, nëse ka kodin

  • 00 – Telefoni juaj është prodhuar në vendin origjinal të pajisjes. (Apple SHBA, Samsungu i Koresë së Jugut, …)
  • 01 ose 10 – Telefoni juaj është prodhuar në Finlandë
  • 02 ose 20 – Telefoni juaj është prodhuar në Emitares
  • 03 ose 30 – Telefoni juaj është prodhuar në Kore
  • 04 ose 40 – Telefoni juaj është prodhuar në Kinë
  • 05 ose 50 – Telefoni juaj prodhohet në Brazil, Shtetet e Bashkuara ose Finlandë
  • 06 ose 60 – Telefoni juaj prodhohet në Hong Kong, Kinë ose Meksikë
  • 08 ose 80 – Telefoni juaj prodhohet në Gjermani. /Lajmi/