Orliq: Kosova do pranohet në Këshillin e Evropës sepse këtë duan fuqitë e mëdha

Orliq: Kosova do pranohet në Këshillin e Evropës sepse këtë duan fuqitë e mëdha

Aktuale April 13, 2024 - 12:44

Funksionari i Partisë Progresive Serbe (SNS) Vladimir Orliq tha sot se Kosova do të pranohet në Këshillin e Evropës sepse këtë e dëshirojnë fuqitë e mëdha, si mentorë të Pavarësisë së Kosovës.

Ai në një paraqitje në Tv Happy tha se nuk ka të bëjë me ndonjë marrëveshje meqë sipas tij, Prishtina nuk i respekton marrëveshjet dhe as kriteret që i janë caktuar, përcjell klankosova.tv.

”Kanë pasur tri kritere, themelimin e Asociacionit të Komunave Serbe, ndalimin e shpronësimit të paligjshëm në veri të Kosovës dhe vetëm nën tre ishte kthimi i pronës në Manastirin e Deçanit”.

Ai u ankua se Prishtina ka përmbushur vetëm kriterin e tretë, por kjo ka mjaftuar që mentorët e tyre të nisin procedurën për pranim në Shenjtorët e Evropës.

Orliq ka komentuar edhe qëndrimin e fundit të përfaqësuesve të opozitës serbe në Bundestag.

Ai ka thënë ”përderisa dikush po lufton për Kosovën, dikush po fotografohet me urrejtësit dhe kundërshtarët më të mëdhenj të Serbisë”.

”Ata bëjnë një foto me Mihael Roth me njeriun që na akuzoi për gjithçka të gjallë, të mundshme dhe të pamundur. Ata shkuan atje për të thënë më të keqen për një njeri që lufton për vendin e tij (Aleksandar Vuçiq) dhe bën çmos për të shpëtuar Kosovën”.