Qyteti shqiptar zbardhet nga reshjet e dëborës

Qyteti shqiptar zbardhet nga reshjet e dëborës

Aktuale November 18, 2023 - 09:33

Ulja e temperaturave gjatë natës është shoqëruar me reshje bore në zonat malore të juglindjes në Shqipëri. Borë me intensitet mesatar ka pasur në lartësitë mbi 1.000 metër mbi nivelin e detit.

Rrugët nacionale që lidhin Korçën me Kapshticën, Qafëthanën dhe Leskovikun janë të qarkullueshme normalisht.

Në rrugën Boboshticë-Dardhë, nga kilometri i 7 deri në km 12 trashësia e borës është 6 centimetra.

Subjektet kontraktore kanë ndërhyrë me mjete borëpastruese dhe kanë kriposur aksin turistik drejt Dardhës, i cili qarkullohet pa probleme.

Në fshatrat e thellë malore të bashkisë së Korcës, Shtyllë, Panarit, Lekas trashësia e borës shkon deri në 20 centimetra.