NATO-ja mirëpret vendosjen e ushtarëve turq në veri të Kosovës
Foto: Laura Hasani

NATO-ja mirëpret vendosjen e ushtarëve turq në veri të Kosovës

Aktuale June 03, 2023 - 18:49

Komanda e Forcave të Përbashkëta Aleate në Napoli e cila i shërben Aleancës së NATO-s ka mirëpritur vendosjen e trupave turq në veri, pas tensionimit të situatës.

Ata kanë thënë se trupat e KFOR-it janë të përkushtruar që ta ndërtojnë një mjedis të sigurtë dhe të qetë për qytetarët e Kosovës, raporton Zeri.info.

“Mirëpresim vendosjen e Batalionit Rezervë Operacional të Turqisë në Kosovë për ta përforcuar KFOR-in. JFC Napoli po monitoron nga afër situatën dhe KFOR-i mbetet i përkushtuar në ndërtimin e një mjedisi të sigurt dhe të qetë në Kosovë”, thuhet në reagimin e tyre. /Zëri