Ambasadori i Kosovës në SHBA: Serbia shfaqi zellin luftarak, grupi famëkeq rus Wagner me ta

Ambasadori i Kosovës në SHBA: Serbia shfaqi zellin luftarak, grupi famëkeq rus Wagner me ta

Aktuale December 09, 2022 - 20:04

Ambasadori në SHBA, Ilir Dugolli, ka dënuar deklarimet nga Serbia për shqyrtimin e mundësisë së dërgimit të trupave në Kosovë.

“Zelli luftarak dhe luftënxitja e Serbisë ka ardhur përsëri në shfaqje ndërsa kërcënojnë se do t’i kthejnë forcat e tyre famëkeqe në Kosovë, e të cilave iu është bashkuar edhe grupi famëkeq rus, Wagner”.

Ai tha se çdo përpjekje për të portretizuar veprimet e paligjshme si të motivuara etnikisht janë të turpshme.

Kujtojmë se mbrëmë ishte drejtori i Zyrës për Kosovë në Qeverinë e Serbisë, Petar Petkoviq, ai që paralajmëroi se Serbia do ta shqyrtojë mundësinë e dërgimit të 1 mijë trupave në Kosovë duke u thirrur në Rezolutën 1244.