Hoxhaj: Qeveria Kurti s'do marrëveshje me mësimdhënësit, do nënshtrim

Hoxhaj: Qeveria Kurti s'do marrëveshje me mësimdhënësit, do nënshtrim

Aktuale September 23, 2022 - 19:28

Nënkryetari i Kuvendit të Kosovës Enver Hoxhaj, ka thënë se Qeveria Kurti nuk do marrëveshje me mësimdhënësit për t'i dhënë fund grevës në arsim, por do nënshtrimin e tyre. 

Përmes një postimi në rrjetin social Facebook, Hoxhaj ka thënë se sot u bënë katër javë që kur 320 mijë nxënës dhe 23 mijë mësimdhënës kanë humbur 23 ditë mësimi nga 185 ditë të vitit shkollor, raporton Zeri.info.

"Një humbje e madhe me pasoja shumëdimesionale për shoqërinë dhe performancën pedagogjike të nxënësve! Dhe krejt kjo për një arsye të vetme: mungesën e një vullneti politik qeveritar për të ofruar një zgjidhje për mësimdhënësit! Është jetike për çdo nxënës dhe për gjithë Kosovën arritja e një marrëveshjeje mes Qeverisë dhe SBASHK-ut!", ka shkruar Hoxhaj. 

Sipas tij, PDK-ja ftoi debat parlamentar për të rikthyer nxënësit në mësim dhe për ndërprerjen e grevës, duke mbështetur një zgjidhje e cila është kalimtare.

"Me kokëfortësinë e tyre, Qeveria dhe Kryeministri Kurti nuk po ofrojnë një zgjidhje kalimtare, sepse, jo pse ndjekin një politikë të kursimit, por sepse kanë një politikë të nënshtrimit! Problemi me grevën nuk është çështje e kopracisë financiare, por e mendësisë autoritare. Një mendësi e tillë nuk e sheh dialgun me SBASHK-un si platformë për zgjidhje politike. Ajo nuk i beson kompromisit si mënyrë për të zgjidhur problemet në demokraci, por i beson politikës së nënshtrimit.", ka shkruar Hoxhaj. /Zëri