Kampi Bondsteel lidhet me sistemin e rrjetit elektrik të Kosovës

Kampi Bondsteel lidhet me sistemin e rrjetit elektrik të Kosovës

Aktuale September 23, 2022 - 18:01

Sot është bërë përurimi i lidhjes së Kampit Bondsteel me sistemin e rrjetit elektrik të Kosovës.

Në këtë ngjarje kanë marrë pjesë kryeministri Kurti, ministri Sveçla, ministri Aliu, Ambasadorin Hovenier si dhe shumë personalitete tjera

“Përveç komandantit të Bondsteel-it, Kolonel Matt DiNenna në ceremoninë e sotme ishte edhe eprori i tij, gjeneralmajor James Smith”, ka bërë të ditur ministri i Mbrojtjes Armend Mehaj.

“Kjo ngjarje e rëndësishme do të ndihmojë në përgatitjen e Kampit Bondsteel për të ardhmen duke reduktuar në masë të madhe përdorimin e gjeneratorëve ndotës me naftë”.

“Prania e fuqishme e Qeverisë, duke përfshirë edhe Ministrin Sveçla dhe Ministrin Aliu, është dëshmi e përkushtimit të thellë të Kosovës ndaj partnerëve tanë të NATO-s dhe ndaj aleatit tonë kryesor, Shteteve të Bashkuara të Amerikës”. /Zëri

Image

Image